Како да ракувате со машината за ласерско обележување на ниска температура

Ако машината за ласерско обележување работи во студена зима, мора да се преземат некои мерки на претпазливост за да се осигура дека опремата на машината за ласерско обележување е нормална и работната средина ги исполнува барањата пред да може да се изврши операцијата за обележување.

Овие ставки се однесуваат и на одржување на машината за ласерско обележување.

работат

1. Пред да го вклучите акусто-оптичкото напојување на машината за ласерско обележување, проверете дали има доволно чиста вода во системот за циркулација на вода за ладење и прво вклучете го, инаку акусто-оптичките уреди лесно ќе се оштетат.Работете според правилната почетна секвенца на машината за обележување.

2. За да не се оштети прецизниот вибрирачки дел од објективот, надворешното напојување мора да биде добро поврзано и заштитено.

3. Направете добра работа за спречување на прашина.Не ставајте ја машината за ласерско обележување на места со прашина.Ако е контаминиран, исчистете го на време.

4. Местото каде што работи машината за обележување мора да има одреден простор и да се одржува чисто.

5. Ако машината за обележување не успее за време на употребата, не ја расклопувајте без овластување и контактирајте со производителот на машината за обележување за да организирате поправка или поправка од врата до врата.

6. Контролирајте ја температурата на циркулирачката вода.Средната вредност на циркулационата температура е поставена на 25 степени и 28 степени.Ако температурата е повисока од оваа температура, водата со ниска температура треба да се замени навреме.

7. Осигурете се дека компјутерот поврзан со машината за обележување не се појавува вирус и проверувајте го и убивајте го вирусот секој ден.

8. Направете добра работа со хидроизолација на машината за обележување.

9. Оперативниот персонал мора да помине професионална обука и не препознава дека тоа ќе предизвика вештачка штета на машината за обележување.

оперираат-2


Време на објавување: 23-11-2021 година